#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

NOTICIES

30/03/2014
[SENIOR A] El Club de Rugby Sant Cugat guanya a La Vila i es classifica per jugar la promoció d'ascens (TotSantCugat)

El conjunt santcugatenc finalitza el campionat com a segon grup per darrera del FC Barcelona. Els locals jugaran amb el Portuense i el Bera Bera

Club de Rugby Sant Cugat 17 - Club de Rugby La Vila 15

El Club de Rugby Sant Cugat ha assolit aquest diumenge 30 de març el seu gran objectiu de la temporada: classificar-se per jugar la promoció d'ascens a Divisió d'Honor A. Per aconseguir-ho, els santcugatencs han hagut de suar fins a l'últim instant de l'últim partit del campionat amb el CR La Vila. Tots dos equips depenien d'ells mateixos per obtenir un bitllet per la segona fase. Per fortuna, aquesta vegada ha estat el Club de Rugby Sant Cugat qui ha guanyat i qui ha obtingut el passi per jugar la fase decisiva del campionat, on es determinà quins dos equips pujaran a la màxima categoria estatal.

El CR Sant Cugat guanya amb la defensa
El conjunt santcugatenc ha comès molt poques errades en defensa i això l'ha permès contrarestar els atacs insistents dels alacantins. En atac ha estat clau l'aportació del seu obertura, Iñaki Berasategui, que avui ha estat especialment inspirat xutant a pals, tant pel que fa a cops de càstig com a drops. Gràcies al seu encert, l'equip ha marxat al descans amb un mínim avantatge, 9-8. Els visitants, a la primera part, han fet una marca gràcies a una intercepció a camp propi.

En els primers minuts de la segona part els santcugatencs han ampliat el marcador gràcies a un assaig de Pol Pla, que ha culminat una excel·lent combinació entre ell i Joan Losada (17-8). Amb un home menys, l'equip s'ha deixat la pell per defendre el marcador, però els de Villajoyosa han acabat fent marca+conversió en una acció força desafortunada pels locals. Amb 17-15 i 10 minuts per endavant, Iñaki ha tingut l'opció d'ampliar el marcador amb un cop de càstig que ha tocat a la fusta i a escassos dos minuts pel final el CR La Vila ha disposat d'un cop de càstig que podria haver canviat el signe del partit. La sort, aquesta vegada, ha estat del costat local, i el xutador del CR La Vila ha fallat el tir.

Objectiu complert. Ara toca somiar amb l'ascens
Segons l'entrenador, Jordi Justícia, amb aquesta victòria l'equip ha complert el seu objectiu: "Estem contents, l'objectiu era classificar-se per a la promoció, el sènior B ha quedat segon de Catalunya també, així que no podem demanar més pel que fa als equips sènior. Ara queda, si pot ser, culminar-ho amb un ascens a Divisió d'Honor". Justícia ha destacat l'actitud dels seus jugadors al partit d'aquest diumenge: "Hem fet el millor partit de l'any en defensa, tret dels últims minuts. Per un cop hem tingut sort i no ha entrat el cop de càstig".

Portuense i Bera Bera, primers rivals
El conjunt santcugatenc disputarà quatre partits, dos davant el CR Atlético Portuense (Puerto de Santa María, Cadis) i dos davant elPegamo Bera Bera RT (Donostia). El primer ha finalitzat segon del grup sud i el segon primer del grup nord de Divisió d'Honor B. El primer partit tindrà lloc el pròxim cap de setmana i el Club de Rugby Sant Cugat el jugarà fora amb el Portuense. Qui finalitzi primer de grup jugarà la final contra el primer de l'altre grup, on es troben el FC Barcelona, Uribealdea Rugby KE i Alcobendas Rugbi. El guanyador de la final pujarà de categoria, i el perdedor jugarà la promoció amb el penúltim classificat de Divisió d'Honor A.